Kuvia ja tarinoita

Lue Arton juttu Keuruun Jousen äijäkisasa 2018

 

 

 

Kejon edustusjoukkue Virossa Kullamaalla 4-5.8.2018.

 

Tule mukaan jousiammuntaharrastukseen !

 

Jousiammunta sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Se on taitolaji, jossa haasteita riittää monella tasolla. Jousiammunta voi olla koko perheen yhteinen harrastus, keino irtautua hetkeksi arjen kiireistä, itsensä kehittämistä omilla ehdoilla tai kilpailua ja kovaa huippu-urheilua. Jousiammunta kehittää harrastajansa keskittymiskykyä ja kehonhallintaa. Jousiammunta ei ole voimalaji, vaan jousen jännittämiseen vaaditaan oikeaa tekniikkaa.

Jousiammuntaa voi harrastaa monin tavoin

Perinteisellä vastakaarijousella voidaan ampua tähtäimen kanssa tai ns. vaistolla. Vaistolla ammuttaessa tähtäys tapahtuu nuolen kärjellä. Jotkut ovat sitä mieltä, että tällainen klassinen vaistojousi on ainoa oikea jousi. Tähtäimellä varustettu tähtäinjousi puolestaan on ainut jousiammunnan olympialaji.

Pitkäjousi eli long bow on klassinen puujousi. Long bow -jousiampujia voitaisiin kutsua vaikkapa perinnejousiampujiksi, sillä myös nuolet ovat puuta.

Taljajousi on jatkuvasti kasvava aselaji ja mm. Pohjois-Amerikassa hyvin suosittua. Taljajousen tunnistat siitä, että jousen molemmissa päissä on väkipyörät, jotka helpottavat jousen jännittämistä, mutta laukaistaessa lisäävät merkittävästi nuolen lähtönopeutta. Suuren tehonsa ansiosta taljajousi soveltuu myös metsästyskäyttöön.

 

1.4.2018 Talven sisäkausi ohi ja intoa puhkuen rakennettiin ulkorataa Pääsiäisen kauniissa auringonpaisteessa. Lunta on vielä mutta se ei tahtia haitannut.

PDF-tiedostoSM Flint 28.1.2018 Loimaa.pdf (1.1 MB)
Lue juttu SM Flintistä Loimaalta
PDF-tiedostoSM-kisa Teuva 2018.pdf (184 kB)
Lue miten Teuvan SM-kisat sujuivat keskisuomalaisittain
PDF-tiedostoSM-kisa Vaasa2018.pdf (189 kB)
Lue juttu Vaasan SM-kisoista
PDF-tiedostoAvoin Keuruun mestaruus 2018.pdf (110 kB)
Lue juttu Keuruun avoimista 3 D kisoista 19-20.5.2018
PDF-tiedostoArton juttu Keuruun 3D kisa 8.9.2018.pdf (226 kB)
Lue juttu Keuruun 3D kisasta 8.9.2018
PDF-tiedostoArton juttu Keuruun Äijäkisa.2018.pdf (227 kB)
Lue juttu Keuruun äijäkisasta 2018